Nyhed

Tocifret millionbeløb på vej til landdistrikterne

Publiceret 27-06-2022

36 ansøgere fra hele landet får i dag positivt svar på deres ansøgninger om støtte fra ministeriets Landdistriktspulje.

Tilsammen modtager 36 ansøgere på tværs af landet ca. 14,3 mio. kr. i støtte til projekter, der kan skabe udvikling og gode levevilkår i landdistrikterne.

Indenrigs- og boligminister Christian Rabjerg Madsen:

”Landdistriktspuljen er et vigtigt instrument i regeringens fortsatte mål om at styrke sammenhængskraften i Danmark. Det glæder mig derfor, at Landdistriktspuljen kan støtte nogle af de mange gode kræfter, der skaber initiativer i vores landdistrikter, og som hver dag knokler for at sikre udvikling og styrke de lokale fællesskaber. Det er mig en stor fornøjelse at løfte sløret for resultaterne fra Landdistriktspuljens første ansøgningsrunde.”

Formand for Det Rådgivende Udvalg for Landdistriktspuljen Finn Jorsal:

”Udvalget glæder sig over, at der igen er stor søgning til puljen fra det meste af landdistrikts-Danmark. En særlig kvalitet ved dette års første runde har været, at mange af projekterne er udsprunget af konkrete udviklingsplaner. Vi tror på, at det skaber forankring og fremmer bæredygtig udvikling, når projekterne går hånd i hånd med landsbyens eller lokalområdets visioner og håber, at det kan være til inspiration for næste rundes ansøgere.”

Landdistriktspuljen havde den 6. april 2022 frist for ansøgninger om støtte til forskningsprojekter, projekter på de små øer og projekter i områder med landvindmøller. Bolig- og Planstyrelsen modtog i alt 111 ansøgninger med et samlet ansøgningsbeløb på i alt 49,9 mio. kr.

Du kan finde mere information om, hvilke projekter der har modtaget støtte her: